2008. december 14., vasárnap

Karácsonyi idézet, idézetek

Karácsony este van. Manók és mókusok csöngettyűznek ezüst dióval. Te itt állsz álmaim között díszítve aranyozott útravalóval.

Ezüst esőben száll le a karácsony, a kályha zúg, a hóesés sűrű; a lámpafény aranylik a kalácson,a kocka pörög, gőzöl a tejsűrű. Kik messze voltak, most mind összejönneka percet édes szóval ütni el, amíg a tél a megfagyott mezőketkarcolja éles, kék jégkörmivel. Fenyőszagú a lég és a sarokbaezüst tükörből bókol a rakott fa,a jó barát boros korsóihoz von, És zsong az ének áhítatba zöngve... Csak a havas pusztán a néma csöndbesír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.
Kosztolányi Dezső - Karácsony

Szent karácsony eljött, az ég a földre szállt.Ünnepeljünk boldogan e fényes éjszakán!Szent karácsony eljött, az ég a földre szállt,Gyertyafényben ünnepeljük át az éjszakát!

Kívánok neked az ablakodba fényeket,a fényhez szép csendeket,a csendhez tiszta vágyakat,s a vágyhoz mindig társakat.

„Nem volna más vallás, Nem volna csak ennyi:
Imádni az Istent És egymást szeretni...
Karácsonyi rege Ha valóra válna,
Igazi boldogság Szállna a világra.”
Ady Endre

Kicsiny kunyhóban szeretet,
Szeressétek a gyermeket,
E szent karácsony ünnepén
Önöknek ezt kivánom én.
Karinthy Frigyes

Hópárnás nagy fenyők alattÜljünk le a törpék közé,Burkolózzunk a hallgatásbaS húnyjuk le félig szemünket.

Hisz az ünnep csak úgy szép, ha képes vagyok szeretni még,mert nincs karácsony, ha magam bezárom, és nem teszem ki eléd.

Itt marad most a fenyő. Itt marad minálunk. S amíg itt lesz, mindnyájan ünneplőben járunk.

Rólad szól már régen minden szó, a szívem mélyén tőled hull csak hó. Az ünnepem vagy már, kit vártam rég, ajándéknak szíved, hidd el, épp elég. Téged, csak ez, amit kérek! Semmi más nem kell, csak veled egy élet.

A házakban mindenhol kalács illatozzon,Fenyőfák alatt gyertyaláng ragyogjon.Szívekbe költözzék nyugalom, s szeretet,Hozzon a Karácsony békét és örömet!

Nem volna más vallás,Nem volna csak ennyi:Imádni az IstentÉs egymást szeretni...Karácsonyi regeHa valóra válna,Igazi boldogságSzállna a világra...

Karácsony van. Mint valaha. De valami szívemben csörren. Ránézek. És már sehova. Előttem, mögöttem, köröttem felemelt karral áll a fa.

Hisz' az ünnep csak úgy szép, ha képes vagyok szeretni még,
mert nincs karácsony, ha magam bezárom, és nem teszem ki eléd.
Eleven Hold

Karácsony fényei, jöjjetek, szívünket békesség töltse meg: szeretnénk boldognak látszani, s lehetnénk egymásnak társai.

Karácsony készül, emberek!Szépek és tiszták legyetek!Súroljátok föl lelketek,csillogtassátok kedvetek,legyetek újra gyermekek,hogy emberek lehessetek!

Küldjél Te is hasonlókat...

Nincsenek megjegyzések: